Întâlnire importantă la Ministerul Economiei, pe tema COS Târgoviște: ”Suntem în linie dreaptă!”

185
(sursa foto: Daniela Nicolescu - secretar de stat în Ministerul Economiei)

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, s-a întâlnit astăzi cu colegi de la Consiliul Concurenței, ANAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală, de la AAAS –  Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului și cu Lichidatorul COS Târgoviște, discuțiile vizând ”noul plan de restructurare, avize, termene, într-un cuvânt, despre pașii pe care ii mai avem de urmat. Suntem în linie dreaptă”, a declarat secretarul de stat într-o postare pe contul personal de Facebook.

Pe de altă parte, și liderul Sindicatului Valahia Târgoviște, totodată lider al CNS Cartel Alfa filiala Dâmbovița, Nicolae Dragodănescu, a precizat: ”Procedura de preluare de către statul român a activelor productive de la COS Târgoviște va continua! Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

Salariații COS au protestat joi în fața Prefecturii Dâmbovița, nemulțumiți de tergiversarea procedurilor de preluare de către statul român a activelor societății aflate în insolvență și în pericolul de a pune lacătul pe ușă. Aproape o mie de oameni sunt în șomaj tehnic de luni întregi și speră la salvarea COS, mai ales că procedurile au fost deja demarate de pe vremea fostului Guvern.

Cu o zi înainte de protestul de la Târgoviște, sindicaliștii au fost înștiințați de la Ministerul Economiei că procedurile continuă.