Semnal disperat de la COS către guvernanți și ministrul Muncii: ”Oțelarii de la Târgoviște așteaptă să vă îndepliniți promisiunile!”

333
sursa foto: adevarul.ro

Șomaj tehnic, prelungit din nou pentru aproape o mie de salariați ai Combinatuluid de Oțeluri Speciale Târgoviște!

Potrivit liderului Sindicatului Valahia Târgoviște, ”statul român va finaliza preluarea activelor funcționale de la COS Târgoviște. Ministrul economiei dorește încă o evaluare a prețului activelor. Să sperăm că va face FOARTE REPEDE această nouă evaluare”, a transmis pe facebook Nicolae Dragodănescu.

Șomajul tehnic cu plata în 75% se va prelungi pana pe data de 7 februarie inclusiv, oamenii fiind în această situație incertă, dar dătătoare de speranță de aproape un an.

La adunarea publică din 29 ianuarie 2020, Sindicatul Valahia ”a cerut actualului guvern să fie responsabil și sa preia cât mai repede COS Târgoviște”, a mai precizat liderul sindical.

În data de 29 ianuarie, CNS Cartel Alfa a organizat un protest la Ministerul Muncii, unde, din stradă, a fost strigată și problema de la unitatea economică târgovișteană.

”Domnilor politicieni, Domnule Orban, domnilor, ați promis acestor oameni că acest Combinat va fi salvat. Nu ați promis naționalizare, ați făcut un lucru extraordinar de bun. Statul român este pregătit să ia prin dare în plată activele COS, dacă nu aceste active vor fi desființate, tocate, vor fi topite și COS va dispărea. Domnilor, vă rugăm să finalizați procedura de la Târgoviște, așa cum ați promis. Domnule ministru Năsui, vă rugăm să ascultați rugămintea oțelarilor de la Târgoviște! (…) Oțelarii de la Târgoviște vă așteaptă să vă îndepliniți promisiunile!”, a transmis Nicolae Dragodănescu în timpul protestului.

Vă reamintim că procedurile de preluare a activelor de la COS, aflat în insolvență, de către statul român erau destul de avansate, însă odată cu alegereile, Ministerul Economiei are un nou ministru, Claudiu Năsui, de la USR PLUS.