COS Târgoviște: O nouă prelungire a șomajului tehnic

194

Aproape o mie de salariați ai Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște vor fi în continuare în șomaj tehnic, măsura prelungindu-se până pe data de 19 februarie.

”Șomajul tehnic cu plata în 75% din salariul de bază se prelungește până la data de 19 februarie 2021 inclusiv. Continuă procedura de preluare a activelor funcționale ale COS Târgoviște de către statul român”, a anunțat liderul Sindicatului ”Valahia”, Nicolae Dragodănescu.

Angajații sunt în șomaj tehnic de aproape un an, iar procedurile de preluare de către statul român a activelor funcționale a pornit de pe vremea Guvernului Orban, făcându-se pași importanți.

Vă reamintim că, în urma alegerilor parlamentare și a împărțirii ministerelor în coaliția de guvernare, Ministerul Economiei a revenit USR, iar noul ministru, Claudiu Năsui, a cerut recent o nouă evaluare a prețului activelor.

Speranța sindicaliștilor și a peste o mie de salariați este în redresarea situației și salvarea COS Târgoviște, mai ales că este singurul producător de oțel-beton cu ciclu complet din România.