(sursa foto: Facebook Florina Presada si Ilinca Macarie)

Ce se întâmplă în partidul lui Dan Barna, formațiune politică aflată în coaliția de guvernare, din care, în aceeași zi, doi membri marcanți au demisionat.

Fosta senatoare Florina Presadă a anunţat vineri dimineaţă, într-o postare pe Facebook, că demisionează din USR, ca urmare a deciziei conducerii partidului de a-l numi pe Călin Badiu, consilier judeţean la Timiş şi programator IT, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării: „Momentul despărţirii de USR. Azi mi-am înaintat demisia din USR biroului filialei USR Sector 3. A fost o decizie pe care am luat-o cu inima grea, dar privind spre viitor.

Adevărul este că nu mă mai regăsesc în această construcţie politică de ceva vreme, iar după decizia BN USR de aseară de a-l propune pe Călin Badiu ca secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, mi-a fost clar că expertiza mea nu mai este de folos în această organizaţie. Dubla măsură, ipocrizia, lipsa de transparenţă şi politica de gaşcă au devenit emblematice pentru noul USR”, este o parte din postarea Florinei Presadă pe contul său de Facebook.

Potrivit presei centrale, preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, referitor la Florina Presadă, că i-a transmis că „politica e un drum lung”, după ce aceasta nu a reuşit să să obţină nominalizarea pentru Ministerul Dezvoltării, însă a subliniat că partidul va avea uşile deschise către fosta senatoare, dacă aceasta doreşte să revină.  

În aceeași zi de vineri şi-a anunţat demisia din partid şi Ilinca Macarie, membru fondator al USB (București) şi fost consilier local al USR la Sectorul 1.

„Am demisionat din USR. Luasem hotărârea de mult, dar tot nu am apucat să oficializez decizia. Poate pentru că deja mă simţeam aşa de străină de această formaţiune politică, că mi se părea irelevant.  Poate pentru că mai speram în ceva? Nu cred.

Dar despărţirile în general sunt grele, aşa că a durat un pic. E clar, nu, de ce plec? Nu mai am ce face aici. Sunt membru fondator USB şi m-am băgat în politică pentru ca voiam să fac ceva concret şi ştiam ce vreau să fac. Ştiam că pot face, numai să fiu lăsată. Nu mai am nimic în comun cu oamenii care conduc acum USR-ul, nici ca viziune, nici ca sistem de valori”, a scris pe pagina sa de Facebook Ilinca Macarie.

Ambele foste membre USR au scris în postările lor că nu regretă că au făcut parte din Uniune și ”din această poveste” și ambele își exprimă speranța că va veni ziua în care în România politicienii și politica lor vor fi altfel.