Disperarea de la COS continuă: ”Târgoviștea încă are un combinat metalurgic care poate produce oțel”. Ce mesaj transmit politicienilor salariații și sindicaliștii

285
sursa foto: adevarul.ro

Situația dramatică a Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, în atenția parlamentarilor USR PLUS de Dâmbovița!

În urma întrevederii avute cu sindicaliștii ”Valahia”, singurii care se zbat pentru salvarea COS și a sutelor de locuri de muncă, liderul sindical Nicolae Dragodănescu și-a exprimat speranța ca parlamentarii USR de Dâmbovița ”să transmită actualului guvern și în special domnului ministru Claudiu Năsui (n.n. ministrul Economiei) mesajul lucrătorilor din COS Târgoviște”.

Totodată, sindicalistul a arătat că ”finalizarea procedurii de preluare de către statul român a activelor funcționale ale COS Târgoviște, prin dare în plată în contul datoriilor fiscale, stă în continuare în semnătura domnului ministru, pe avizul ce trebuie să însoțească planul de reorganizare depus la Tribunalul Dâmbovița”.

Mesajul salariaților COS, care de un an întreg sunt în șomaj tehnic și au trecut din disperarea preavizelor de concediere în speranța revenirii la locurile de muncă, transmis de sindicaliștii ”Valahia” este: ”Salvarea României poate începe cu salvarea COS Târgoviște. Îmi doresc din tot sufletul să vedem altfel de politicieni, care se implică și rezolvă problemele urbei și ale țării…

Târgoviștea încă are un combinat metalurgic care poate produce oțel! De voința, patriotismul  și înțelepciunea actualilor politicieni depinde dacă ne vom mândri cu faptele politicienii noștri sau ne vom resemna și vom privi neputincioși la dispariția acestui combinat”, a declarat Nicolae Dragodănescu.

Astăzi, Tribunalul Dâmbovița a amânat din nou cauza privind insolvența COS Târgoviște pentru data de 18 mai 2021.

Potrivit portal.just, soluția pe scurt este: ”Pentru a se lua cunoştinţă de Raportul de activitate nr. 43 şi înscrisurile anexate, depuse la dosar în ziua ședinței de judecată şi pentru ca administratorul judiciar să facă verificări şi să răspundă cererii de plată formulată de creditoarea Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A.”