Semnal disperat către politicieni de la COS Târgoviște, unde se anunță emiterea preavizelor de concediere

478
(Ultimul protest al sindicaliștilor și salariaților pentru salvarea COS, în plină pandemie. sursa foto: Dambovita la zi, 14 ianuarie 2021)

Din păcate, situația de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, aflat de un an în agonia unei posibile prelungiri de activitate, pare că devine neagră.

Potrivit Sindicatului Valahia Târgoviște, administratorul judiciar al COS Târgoviște a anunțat astăzi că șomajul tehnic se va prelungi doar până la data de 22 februarie 2021, ”după care va emite decizii de preaviz. Asta înseamnă că, dacă statul nu preia activele productive ale COS Târgoviște, în cca o lună de zile salariații vor pleca definitiv în şomaj”, a explicat liderul de sindicat.

În jur de 900 de oameni sunt, de luni înregi, între speranța revenirii la serviciu și disperarea pierderii definitive a locului de muncă, nefiind un secret că, în cazul în care COS își închide porțile, va fi o lovitură dură pentru peste o mie de familii.

”Timpul ne presează și este momentul ca oamenii de onoare să declare public propria poziție față de COS Târgoviște, salariații combinatului, Târgoviște și dâmbovițeni… ÎNTR-UN MOD SIMPLU ȘI ÎN CUVINTE PUȚINE… fară lozinci și declarații stufoase și inutile!

Voi prezenta aici declarația fiecărui om politic ce ne reprezintă pe noi în Parlamentul României… le vom analiza împreună”, a transmis liderul Sindicatului ”Valahia”, Nicolae Dragodănescu, pe pagina de facebook a Sindicatului.

Vă reamintim că procedurile de preluare de către statul român a activelor funcționale a pornit de pe vremea Guvernului Orban, făcându-se pași importanți, însă, în urma alegerilor parlamentare și a împărțirii ministerelor în coaliția de guvernare, Ministerul Economiei a revenit USR, iar noul ministru, Claudiu Năsui, a cerut recent o nouă evaluare a prețului activelor, timpul prelungindu-se extrem de mult pentru unitatea metalurgică ce are nevoie urgent de o soluție și nu de tărăgănare.

COS Târgoviște este singurul producător de oțel-beton cu ciclu complet din România, însă este în insolvență de mai mulți ani.

Săptămâna aceasta, Tribunalul Dâmbovița a amânat din nou cauza privind insolvența COS Târgoviște pentru data de 18 mai 2021.