Start lucrări Parc cu fonduri europene la Târgovişte: Minipoligon pentru copii şi facilităţi de recreere pe 50.000 mp

31

Au debutat lucrările la proiectul celui mai mare parc ce va fi construit în municipiul Târgoviște, raportat la ultimii 50 de ani.

Acesta va fi construit în vecinătatea Complexului Turistic de Natație, fosta Bază de Agrement, şi se va întinde pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp.

Potrivit primarului Cristian Stan, proiectul presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Totodată, în premieră, va fi construit și un minipoligon destinat celor mici. Copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile orașului și vor învăța semnele de circulație, a mai arătat edilul.

Valoarea totală a investiției este de 11.664.120,71 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.