COS Târgoviște: Se caută potențiali investitori privați?

202

Administratorul judiciar al COS Târgoviște a anunțat recent că șomajul tehnic al salariaților se va prelungi doar până astăzi, 22 februarie 2021, după care va emite decizii de preaviz.

”Asta înseamnă că, dacă statul nu preia activele productive ale COS Târgoviște, în circa o lună de zile, salariații vor pleca definitiv în şomaj”, a transmis la acel moment liderul Sindicatului ”Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

După cum știți, procedura de preluare a activelor COS de către stat a pornit pe vremea Guvernului Orban, dar s-a ”împotmolit” după alegerile parlamentare și sosirea unui alt ministru la portofoliul Economiei.

Totuși, potrivit profit.ro, guvernul ar prefera, mai nou, varianta ca societatea să scoată la licitație unitatea de producție de oțel beton pentru construcții, în cadrul procedurii de insolvență, și ar fi căutați potențiali investitori privați care să achiziționeze acest activ.

Potrivit aceleiași surse, se pare că sunt discuții în acest sens cu proprietarul combinatului de la Galați (acum Grupul Liberty Steel), omul de afaceri indian Sanjeev Gupta.

Întregul articol și analiza efectuată de profit.ro, le puteți citi AICI.