Protestul metalurgiștilor târgovișteni: ”Salvați COS!” se va scanda la Ministerul Economiei

162

Din această săptămână, administratorul judiciar al Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște a anunțat că nu mai poate prelungi șomajul tehnic în care s-au aflat în ultimul aproape un an în jur de 900 de salariați, astfel că speranțele de salvare a unității metalurgice de tradiție se năruie pe zi ce trece.

COS este în insolvență de ani întregi, însă ultimul an a fost cumplit pentru toți cei care încă își doresc ca la Târgoviște să se mai producă oțel și să nu dispară de pe harta metalurgiei naționale, mai ales că acum, din tot ce a fost, este totuși singura care mai produce oțel beton pentru construcții.

De luni în șir alături de salariați, căutând soluții, având întrevederi și dialoguri cu fostul Guvern Orban și fostul ministru al Economiei, Virgil Popescu, Sindicatul Valahia Târgoviște a informat în repetate rânduri că, în momentul de față, pentru preluarea activelor de către statul român și redeschiderea COS ”puterea” este la noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui.

Armele sindicale se ascut și, pentru vineri, 26 februarie, sindicaliștii târgovișteni au strigat adunarea la un protest ce va avea loc la Ministerul Economiei.

Timp de două ore, în intervalul 11.00-13.00, metalurgiștii vor fi în stradă, încercând astfel să facă autoritățile să înțeleagă că este nevoie urgentă de soluții.

Liderul Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, i-a sfătuit pe salariați să-și confecționeze singuri pancarte sau bannere, dar cu mesaje ”simple și civilizate”. De asemenea, ținând cont de contextul pandemic în care ne aflăm, sindicalistul a declarat: ”Chiar dacă avizarea va fi pentru 100 de persoane,  NIMIC NU VĂ ÎMPIEDICĂ SĂ FIȚI PREZENȚI TOȚI,  PENTRU 2 ORE, ÎN ZONA MINISTERULUI ECONOMIEI… purtând mască și stând distanțați”.

Pe pagina de facebook a Sindicatului Valahia sunt oferite detalii despre plecarea către București și persoanele de contact.