Dâmbovița: creștere cu 63% a cazurilor de COVID-19, se cere intensificarea controalelor și respectarea măsurilor sanitare

445

Dinamica principalilor indicatori ai pandemiei de COVID-19 relevă creșteri semnificative și în județul Dâmbovița. Ultima săptămână a înregistrat o creștere cu 63% a cazurilor pozitive depistate în județul nostru, de la 266 cazuri la 421 cazuri, iar indicele de referință a crescut de la 0,89/1.000 de locuitori, la aproape 1,5/1.000 de locuitori – anunță Prefectura Dâmbovița.

Astfel, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a avut loc ieri, s-a solicitat tuturor instituțiilor statului cu atribuții în aplicarea și monitorizarea respectării măsurilor de securitate sanitară intensificarea acțiunilor de control pe linia prevenției.

Din păcate, cifrele vin tocmai astăzi, la un an de la debutul pandemiei. Cazurile de COVID-19 sunt în creștere nu numai în Dâmbovița, ci și la nivel național.

În județul nostru sunt două localități sunt în carantină, Pucheni și Lucieni,” însă în ritmul actual de infectare, cu siguranță și pentru alte localități va fi dispusă măsura carantinei zonale. Nu carantinarea unei localități este scopul autorităților! După o perioadă semnificativă de acalmie, nimeni nu dorește să ne întoarcem la cifrele lunii noiembrie 2020 când, în ultima parte a lunii, înregistram 1.224 de cazuri noi pe săptămână”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Pe de altă parte, autoritățile arată că respectarea  măsurilor sanitare se impune cu preponderență, mai ales că, deși a început, vaccinarea populației se face în ritmul dictat de disponibilul dozelor mai mic decât solicitările populației. ”Sperăm ca într-un interval de timp cât mai scurt, numărul dozelor alocate României să ajungă în țară și ritmul de vaccinare să crească”.

În Dâmbovița, sunt  20 de centre de vaccinare pregătite, dar deocamdată funcționează doar cu 5 centre în unitățile spitalicești și 6 centre comunitare (două în Târgoviște și câte unul în Răcari, Aninoasa, Cornești, Corbii Mari).