Târgoviște: Salvarea COS, o himeră?

512

Președintele PNL Târgoviște,  Aurelian Cotinescu, spulberă speranțele salariaților Combinatului de Oțeluri Speciale care încă mai așteaptă salvarea unității metalurgice.

Politicianul a declarat pentru ”Jurnal de Dâmbovița”: ”Nu pot să vă dau mai multe detalii despre o posibilă angajare a Ministerului Energiei în problema aceasta, a preluării COS Târgovişte. S-a discutat, pot să vă confirm asta, dar nu s-a ajuns la o concluzie clară. Lucrurile erau făcute, aşa cum bine ştiţi, astfel încât să fie preluat de către Ministerul Economiei fără probleme. Întreaga situaţie de la COST a fost evaluată, s-a creat cadrul legal, astfel încât să poată fi preluată activitatea pe baza acelor datorii bugetare, dar nu s-a ajuns la soluţia pe care am împărtăşit-o cu toţii în urmă cu câteva luni, chiar în cadrul coaliţiei”, a declarat președintele liberalilor târgovișteni.

În ceea ce privește varianta cu Ministerul Energiei, se pare că nici aceasta ”nu este posibilă”, după cum a susținut Aurelian Cotinescu pentru cotidianul citat.

Vă reamintim că, potrivit Sindicatului Valahia Târgoviște, pe finalul lunii februare se aștepta rezultatul dezbaterii  Comisiei Economice din Parlamentul României pe tema COS Târgoviște și finalizarea procedurii de înființare a Ministerului Energiei, asta deoarece fostul ministru liberal al Economiei,  Virgil Popescu, ar fi fost ”un susținător al preluării COS Târgoviște, chiar și de Ministerului Energiei”.

Pe de altă parte, în urmă cu exact o săptămână, sindicaliștii de la Valahia transmiteau că ”încă așteptăm de la cei care au promis că vor finaliza preluarea COS Târgoviște să dovedească că sunt OAMENI DE ONOARE și că faptele și acțiunile lor nu se rezumă acum doar la declarații spuse şoptit, de genul «nu vrea Năsui» (actualul ministru USR al Economiei  n.n.).

Încă așteptăm  dezbatere în coaliție, dezbatere în parlament, dezbatere în presa publică și acțiuni concrete  care să duca la un rezultat, pentru că mai avem doar doua săptămâni după care salariații COS Târgoviște vor deveni șomeri.

Vom afla acum dacă există oameni de onoare sau doar oameni interesați  să rămână  la putere, făcând orice pentru asta, renunțând chiar și la onoare”, a fost mesajul postat pe 9 martie de liderul Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu.

Iar acum, din păcate, pentru cei 900 de salariați care, după ce au fost în șomaj tehnic, au primit preavizele de concediere, pare-se că veștile nu sunt deloc bune.

(sursa: Jurnal de Dâmbovița)