CNS Cartel ALFA: COS Târgoviște așteaptă de 3 luni O SINGURĂ SEMNĂTURĂ, cea a Ministrului Năsui

318

Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA” trage un semnal de alarmă privind soarta Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște și arată, negru pe alb, că aceasta este în mâinile ministrului USR al Economiei, Claudiu Năsui.

”Așteptăm de la Ministrul Economiei, Claudiu Năsui asumarea unor decizii, nu fumigene ieftine și clasica strategie de distragere a atenției publice!

Procedura pentru preluarea Combinatului de Oțeluri Speciale din Târgoviște este realizată după ani de muncă și demersuri, iar de trei luni așteaptă O SINGURĂ SEMNĂTURĂ, cea a Ministrului Năsui !  

România stă să piardă ultimul combinat de oțeluri speciale pe care îl mai are, unitate care poate deveni strategică într-o perioadă de criză! 1000 de locuri de muncă și recuperarea a zeci de milioane datorie sunt posibile! Este nevoie doar de ASUMARE”, este mesajul transmis de confederația sindicală.

Zilele trecute, moțiunea simplă depusă împotriva ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a fost respinsă de senatori.

 „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, depusă de 41 de senatori PSD, care l-au acuzat pe USR-ist de „dezastrul pe care l-a lăsat la Ministerul Economiei în cele 70 de zile, de când este ministru”.

Somat de la tribuna Parlamentului de senatorul PSD Titus Corlățean să dea un răspuns pe  tema COS, ministrul a răspuns: ”Încercăm să găsim niște investitori buni acolo care să poată prelua acel Combinat”.

Între timp, pentru aproximativ 900 de salariați, preavizele de concediere expiră în câteva zile.

Vă reamintim că unitatea este în insolvență, iar Combinatul de Oțeluri Speciale de la Târgoviște este singurul din România care are capacitatea să producă oțelul beton folosit la construcții.