Vreme deosebit de rece și de capricioasă pe finalul lunii martie!

Meteorologii au emis o informare meteo pentru perioada 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00, fenomenele vizat fiind precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Astfel, în intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Pe de altă parte, zona montană, inclusiv din Dâmbovița, și județele din Moldova sunt sub atenționare Cod galben până pe 24 martie, la ora 18.00.

În Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

Totodată, codul galben este în vigoare de la 23 martie, ora 18:00 până la 24 martie, ora 21:00, în Carpații Meridionali și local Carpații Orientali.

În intervalul menționat, în zonele menționate va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

(sursa: meteoromania)