Din 13 aprilie stare de alertă prelungită! Măsuri ușor relaxate pentru Paștele ortodox

289

Din 13 aprilie stare de alertă prelungită!

Guvernul a aprobat astăzi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, fiind stabilite doar câteva relaxări ce privesc sărbătoarea Paștelui ortodox și zilele de 1 și 2 mai.

Așa cum a propus premierul Cîțu, s-a stabilit ridicarea carantinei de noapte în perioada 1 – 2 mai, în intervalul orar 20,00 – 5,00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase din Noaptea de Înviere a Paştelui Ortodox.

De asemenea, în zilele de 23 şi 30 aprilie, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00 – 20,00.

O altă noutate este limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din staţiunile de pe Litoral la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora.

Este vorba despre zona Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia şi Mamaia-Sat, Constanţa, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Tuzla, Costineşti, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche.