Dâmbovița: Moment istoric la Petrești, inaugurarea fabricii de asamblare a camioanelor Iveco pentru Armata României

126

Astăzi, moment istoric la Petrești, unde a avut loc inaugurarea fabricii de asamblare a camioanelor Iveco pentru Armata României.

Fabrica are o capacitate de 440 de vehicule pe an, are cinci linii de producţie şi o suprafaţă de 9.000 de metri pătraţi. Investiţia de la Petreşti este de 50 de milioane de euro şi este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a Armatei Române cu vehicule produse de IVECO Defence.

”Practic, această investiţie este rezultatul unui contract încheiat între Armata Română şi firma IVECO, contract prin care Armata achiziţionează un număr important de autovehicule de la IVECO şi prin intermediul offsetului IVECO trebuie să producă parte din toate camioanele achiziţionate, un procent semnificativ, aici, în România”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, prezent la eveniment alături de președintele Senatului, Anca Dragu.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a venit cu o veste foarte bună la inaugurarea fabricii: ”Cred că aici vorbesc în  numele tuturor reprezentanților autorităților locale dâmbovițene: îi asigurăm pe partenerii noștri de la IVECO DEFENCE VEHICLES, dar și pe viitorii investitori, de toată disponibilitatea și susținerea noastră. Țin să vă anunț că, la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, am emis deja o hotărâre care prevede asocierea instituției pe care o reprezint cu primăria Petrești, astfel încât, în cel mai scurt timp, să putem realiza în comun un drum de centură al comunei în lungime de 4 km. Cu siguranță, această bretea ocolitoare va ajuta foarte mult  Iveco Defence Vehicles”, a precizat Corneliu Ștefan.

Defense.ro scrie că, ”România a atribuit în luna decembrie 2019 un contract companiei Iveco pentru fabricarea a 2.902 de camioane. Contractul prevede inițial 940 de camioane militare pentru Armată într-un prim lot, urmând ca ulterior, începând cu cel de-al 301-lea camion, acestea să fie produse în țara noastră. În acest sens, Iveco s-a angajat să deschidă o fabrică în România”.

Potrivit Iveco, Armata României va fi înzestrată cu autovehicule din gama Iveco High Mobility cu tracţiune 4X4, 6X6 şi 8X8, și 8×8 Prime Mover în 16 variante diferite și o treime dintre camioane va fi dotată cu cabină blindată.