Un alt investitor ”curtează” Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște, aflat în insolvență și rămas pe ”linia de avarie” cu aproximativ 100 de salariați.

După ce promisiunile liberale din campania electorală de anul trecut, pentru parlamentare, nu s-au realizat și s-au poticnit în noua politică economică dusă de actualul ministru USR PLUS Claudiu Năsui, o mie de oameni au fost concediați și, între timp, câțiva investitori s-au arătat interesați de o posibilă preluare a COS.

Potrivit deputatului USR PLUS de Dâmbovița, Daniel Blaga, ”COS Târgoviște rămâne o prioritate atât pentru mine, cât și pentru colegii mei și, prin prisma istoriei sale, un reper cu ecouri și în afara țării. Am avut astfel bucuria de a putea facilita o întâlnire între administratorul Beltrame Group, domnul Carlo Beltrame, Gabriel Banu, președintele Sindicatului Metalurgistul de la COS Târgoviste,  și ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, în vederea preluării combinatului dâmbovițean.

Chiar dacă discuțiile sunt încă la început, am avut privilegiul de a întâlni un investitor cât se poate de serios, familiarizat cu țara noastră și care a reușit să repună pe picioare actualul Combinat Siderurgic Donalam din Călărași, demonstrând că investițiile private rămân soluția optimă în astfel de cazuri.

Înțeleg perfect nerăbdarea comunității de aici și empatizez cu frustrările inerente. Îndemn însă la calm, reiterând o promisiune: aceea că, indiferent de ceea ce încearcă rău voitorii să transmită, rămân și rămânem aici, dornici să ajutăm și să sprijinim comunitatea târgovișteană, căutând să împlinim dorința oamenilor”, a fost mesajul transmis de parlamentar pe pagina personală de Facebook.

***

Vă reamintim că același deputat Daniel Blaga declara la începutul lunii martie, în conferință de presă: ”Pe noi, în USR PLUS, ne preocupă soarta oamenilor, soarta angajaților COS Târgoviște, care în acest moment se află în pragul pierderii locurilor de muncă. (…) Acum, ca o concluzie, din ce am înțeles eu, pentru repornirea COS și reintrarea acestuia în circuitul economic este nevoie de aproximativ 20 milioane de euro și minim 4 luni de muncă. Cred, personal, că un investitor privat din domeniul metalurgic ar avea capacitatea, ar avea interesul și ar avea priceperea de a pune COS Târgoviște pe picioare în cel mai scurt timp. Acum, indiferent dacă COS va fi preluat de către stat sau de un investitor privat, va trebui să existe un plan de management, un plan de management detaliat, cu termene și surse de finanțare, astfel încât acesta Combinat să poată reveni în circuitul comercial, în circuitul economic, să poată reveni pe profit. Eu pot doar să vă asigur că în acest moment sunt căutate soluțiile optime, potrivite și adecvate contextului în care ne aflăm”, a declarat deputatul USR PLUS de Dâmbovița în data de 9 martie 2021.