După un an greu, în care a fost marcată doar simbolic: Calea Luminii cu sute de târgovișteni

83
foto: Denisa Ciora

Sute de târgovișteni au ales să participe, în Joia Mare, la evenimentul unic în România, ”Calea luminii”.

Inițiat în urmă cu 21 de ani de artistul plastic târgoviștean, prof. Mihai Șerbănescu, evenimentul este unic în România și în lume și simbolizează,  așa cum îi spune și numele, o Cale spre Lumina sfântă, spre Lumina din sufletele tuturor.

S-au păstrat regulile impuse de pandemia de COVID-19, iar participarea numeroasă arată că târgoviștenilor și nu numai le-a lipsit anul trecut acest eveniment, ediția de anul trecut, când România era în stare de urgență, fiind marcată doar simbolic.

Pe pagina de facebook a inițiatorului evenimentului sunt zeci de mesaje de mulțumire și de recunoștință pentru profesorul Mihai Șerbănescu, cel care, de 22 de ani, reușește să mențină aprinsă ”flacăra” speranței prin Calea Luminii, ducând Târgoviștea, an după an, în Săptămâna Patimilor, pe buzele tuturor.

Merită amintit că, de mai mulți ani, în organizarea evenimentului și buna sa desfășurare s-au alăturat autoritățile locale și Arhiepiscopia Târgoviștei, Calea Luminii devenind astfel și ea, și sperăm că nu este prea mult spus, un ”brand” al fostei Cetăți de Scaun.

Anul acesta, mai mult ca oricând, participanții, dar și cei care au comentat pe rețelele de socializare și-au exprimat speranța revenirii la normalitate.

Sărbători Luminate, tuturor!