Eveniment în Dâmbovița: Prima ediție The Jazz Cave Festival la Peșterea Ialomiței

62

După o perioadă grea și lungă, în care arta și spectacolele nu au mai făcut parte din viața noastră afectată de pandemia de COVID-19, se anunță vești bune, în special pentru dâmbovițeni!

Astfel, prima ediție The Jazz Cave Festival va avea loc în perioada 2 – 4 iulie 2021 și se va desfășura la intrarea în Peșterea Ialomiței din Masivul Bucegi.

Organizatorul anunță: ”Arta sunetelor improvizatorice va avea un nou acoperiș prin cel mai nou festival de jazz din România. Peștera Ialomiței, una dintre cele mai spectaculoase din patrimoniul speologic, va deveni o scenă naturală pentru un număr de peste 50 de artiști confirmați.

Vă așteptăm cu drag la The Jazz Cave Festival, un eveniment ce și-a propus să devină o tradiție inspirată de valorile umanitare ale jazz-ului care îndeamnă spre unitate și responsabilitate socială.

Evenimentul este organizat în continuarea misiunii UCIMR de a promova scena artistică românească alături de patrimoniul natural și istoric”.

Publicul va avea parte de o experiență acustică inedită, timp de trei zile, programul fiind însoțit de proiecții de film, videomapping, expoziții de istorie și artă contemporană, dar și acțiuni de responsabilitate socială pentru promovarea turismului sustenabil.

Unele dintre cele mai bune voci și formații autohtone de gen vor fi prezente alături de tineri muzicieni aflați în perioada de afirmare.

Programul complet al evenimentului îl puteți analiza în fotografia atașată.

Organizatorii, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), și-au propus să aducă în oferta culturală un eveniment de tradiție care să celebreze, alături de public, diversitatea muzicii de jazz, printr-un festival multi-cultural și de responsabilitate socială. Partenerii principali alături de care s-a conturat această inițiativă sunt Asociația Turistică Peștera – Padina, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” și Hotel Peștera.

Vă reamintim că prima ediție – pilot – a avut loc în octombrie 2020, The Jazz Cave Beginning, iar ca și evenimentul pilot și această ediție din Dâmbovița va avea loc respectând toate preverderile legale ce vor fi în vigoare la acea dată.

Biletele și abonamentele sunt disponibile prin rețeaua myticket.ro și entertix.ro.

Merită amintit și că Peștera Ialomițeia fost reabilitată și amenajată la standarde ridicate în cadrul unui proiect cu fonduri europene, derulat în perioada 2012-2015 (contractul de finanțare a fost semant în 2012, lucrările au început în mai 2014, peștera a fost redată circuitului turistic în 25 iulie 2015).

Cu banii europeni, autoritățile județene de la acea vreme au modernizat aleile de acces pietonal care asigură legătura între drumul existent și Peștera Ialomiței, au refăcut căile de acces în peșteră și au înlocuit podețele și scările interioare, astfel încât lungimea traseului vizitabil a ajuns acum la 435 m.

Totodată, au fost refăcute instalațiile electrice, a fost amenajat un nou punct de informare turistică și taxare. Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Dâmbovița, în perioada pandemiei numărul turiștilor scăzând doar cu 13%.