Târgoviște: Începe dezinsecția pe spațiile verzi din domeniul public

45

Au început acțiunile de dezinsecție, după Titu, Primăria Târgoviște anunță că, prin Direcția de Salubritate, va derula o astfel de acțiune pe domeniul public.

Dezinsecția va avea loc în perioada 2-21 iunie și are ca scop combaterea insectelor zburătoare și târâtoare în stadiul de larvă și adult (tigru de platan, țânțari, muște, căpușe etc) cu substanțe chimice specifice.

Substanțele folosite în acțiunile de dezinsecție sunt ecologice și omologate de Ministerul Sănătății și de cel al Mediului, Apelor și Pădurilor. Acestea sunt: K – OTHRINE SC 25 ( FLOW ), SOLFAC COMBI N.F., SOLFAC EW 50, FASTAC ACTIV, FENDONA, FASTER 10 CE , KARATE  ZEON, EXIT 100SC/EC, MICROSIN.

Acțiunea se va desfășura în intervalul orar 23.00 – 06.00 și va viza parcurile, locurile de joacă, spațiile verzi din microraioane, aliniamentele stradale și alte locuri publice.

Reprezentanții primăriei roagă apicultorii să ia măsurile care se impun, iar posesorii de animale de companie să evite aceste zone în perioada derulării acțiunii.

Programul poate suporta decalaje în situația în care condițiile meteo vor fi nefavorabile și nu vor permite desfășurarea acțiunii de dezinsecție.