Varianta indiană Delta a coronavirusului, dominantă în Anglia: Printre simptome nu se mai află pierderea mirosului

108

Varianta indiană Delta a coronavirusului a devenit dominantă în Marea Britanie, anunță BBC, citată de Hot News.

Specialiștii avertizează că, printre simptomele acesteia, se regăsesc durerea de cap, în gât sau rinoreea (curgerea nasului), acestea fiind cele mai comune simptome ale COVID-19 varianta indiană Delta.

Prof. Tim Spector, care desfășoară un studiu de evaluare continuă privind simptomele COVID, afirmă că varianta Delta poate fi resimțită „mai mult ca o răceală rea”.

Profesorul spune că, pe baza a mii de cazuri studiate, a reieșit că simptomele clasice ale bolii cauzate de coronavirus (tusea, febra și pierderea mirosului) sunt mai puțin întâlnite.

Schimbarea pare să fie legată de răspândirea variantei Delta, identificată pentru prima dată în India și care este responsabilă acum pentru 90% din cazurile de COVID-19 din Marea Britanie, mai scrie Hot News.

Potrivit specialistului, este posibil ca oamenii să creadă că au o formă de răceală sezonieră, febra fiind încă destul de întâlnită, însă pierderea mirosului nemaifăcând parte dintre primele 10 cele mai frecvente simptome.

În mod similar, un studiu realizat de Imperial College London, cu peste un milion de subiecți din Anglia – când varianta britanică Alfa a devenit dominantă – a descoperit o serie de alte simptome noi asociate cu COVID: frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap și musculare au fost asociate cu infecția, pe lângă simptomele clasice.

Regatul Unit se confruntă din nou cu o creștere a cazurilor de îmbolnăviri, fiind raportate 32.836 de cazuri noi în ultima săptămână.

Guvernul britanic a anunțat că eliminarea completă a restricțiilor anti-Covid, prevăzută anterior pentru 21 iunie, se va amâna cu cel puțin patru săptămâni.

Totuși, deși numărul de cazuri noi crește, numărul deceselor rămâne scăzut în ultima perioadă, în contextul în care circa 75% dintre adulții britanici au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin anti-Covid.