Bac în Dâmbovița: Încă două medii de 10. Per total țară, cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani, cu excepția 2017

109

Scenariu copiat parcă la indigo după Evaluarea Națională și la Bacalaureat!

După afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor, încă doi elevi din Dâmbovița au obținut medii de 10, astfel că județul are anul acesta patru medii de 10 la Bacalaureat.

Cele două medii de 10 au fost obținute de elevi de la Colegiile ”I. Văcărescu” și ”C. Cantacuzino”, ambele din Târgoviște.

Primele două medii de 10, dinainte de contestații, au fost obținute tot de elevi de la Colegiul Național ”I. Văcărescu”.

Toți cei patru elevi de 10 ai Dâmboviței provin din promoția curentă.

„În urma analizei contestaţiilor, rata de promovare anul acesta la examenul de Bacalaureat este de aproape 70%. Mai exact, este de 69,8%. Statistic vorbind este cea mai mare rată de promovare din ultimii zece ani, de la intrarea în vigoare a Legii 1, cu excepţia anului 2017. (…) Un lucru pe care urmează să îl analizăm în amănunt – au fost modificate notele pentru aproape 53.000 din 56.000”, a spus astăzi ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, au fost depuse aproape 56.000 contestaţii, în scădere faţă de anul trecut când au fost 63.000 de contestaţii.

Cîmpeanu a arătat că peste două treimi din note au fost modificate în plus şi o treime în minus din cele aproximativ 53.000 de note modificate în urma contestaţiilor.