11 august, Târgoviște: Sf. Ierah Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti, sărbătorit pentru al doilea an la Mănăstirea Stelea

65
foto arhivă 2020

Pentru al doilea an în pandemie de COVID-19 și cu Parcul Mitropoliei în pline lucrări de reabilitare, sărbătorirea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti, ocrotitorul municipiului Târgoviște, va avea loc la Mănăstirea Stelea, miercuri, 11 august.

Arhiepiscopia Târgoviștei invită credincioşii să participe la acest eveniment spiritual central al Eparhiei noastre, la Mănăstirea Stelea, începând cu ora 7.00.

Ca de obicei, Utrenia și Sfânta Liturghie vor fi oficiate pe un podium special amenajat pentru public, iar Moaștele Sfântului Ierarh Nifon se vor afla în incinta complexului monahal din centrul orașului.

Pentru a încuraja performanța educațională, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon va premia 12 elevi, care au obţinut media generală 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, anul acesta, iar în seara de 10 august, Comitetul de tineri al Parohiei Sf. Ioan din Găești, care a obținut locul I la etapa eparhială a Concursului național catehetic, organizat de Patriarhia Română.

Pe 11 august, la Târgoviște, în fiecare an, este sărbătorit Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul  Țării Românești – ocrotitorul principal al Eparhiei noastre.