Dâmbovița: A fost lansată licitația pentru modernizarea DN71, sectorul Târgoviște-Sinaia. Ce se întâmplă cu Bâldana – Târgoviște

30

A fost lansată licitația pentru modernizarea DN71, sectorul Târgoviște-Sinaia!

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care a subliniat și că, în câteva zile, va fi desemnat câștigătorul licitației viitorului drum care va lega Târgovişte de București.

”Încă de anul trecut, înainte de venirea mea la președinția Consiliului Judeţean Dâmbovița, solicitasem realizarea unui drum nou, astfel încât valorile de trafic din interiorul localităților dâmbovițene să fie diminuate, iar distanța dintre Târgoviște și București să fie parcursă cât mai rapid și în siguranță.

În ultimul an, în cadrul fiecărei întâlniri avute cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, și nu au fost puține, am susținut necesitatea realizării unui drum nou, atât de important pentru dezvoltarea județului nostru, precum și reluarea licitațiilor pentru modernizarea arterei Târgoviște-Sinaia”, a precizat șeful administrației județene.

Pe de altă parte, Corneliu Ștefan a susținut că nu va renunța nici la modernizarea sectorului de drum Bâldana-Târgoviște. ”Toate proiectele viitoare, inclusiv drumul expres Târgoviște-București, sunt complementare drumului Bâldana-Târgoviște. Dâmbovițenii au tot dreptul să beneficieze de o infrastructură rutieră modernizată, astfel că tergiversarea lucrării Bâldana-Târgoviște nu face bine nimănui”, a mai spus președintele CJD.

Valoarea investiției este de peste un miliard lei, iar finanțarea va fi din fonduri europene.