Dâmbovița: Cel mai vizitat obiectiv turistic montan trece la programul de iarnă

39

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice montane dâmbovițene se pregătește pentru programul de iarnă.

Astfel, din data de 1 octombrie 2021, Peştera Ialomiţei îşi modifică programul de vizitare, iar până în primăvară obiectivul va putea fi vizitat în intervalul orar 9-16.

Peștere Ialomiței poate fi vizitată de luni până duminică, iar prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

 urmând să fie deschisă între orele 9:00 – 16:00, zilele de vizitare rămânând aceleași, de luni până duminică. Prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

*

Peştera Ialomiţei este situată în localitatea Moroeni, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna. Numele acesteia vine de la râul Ialomiţa, care izvorăşte la 10 km distanţă din circul glaciar numit Obârşia Ialomiţei, situată sub Vârful Găvanele (2.479 m), aflat la 600 m de Vârful Omu şi la o distanţă mai mică de Vârful Ocolit, numit şi Bucura Dumbravă.

Peştera se întinde pe o suprafață de 1.128 metri, dintre care doar 480 sunt accesibili şi amenajaţi pentru vizitare. Temperatura în peşteră oscilează între 5 şi 6 grade, iar umiditatea este între 85 şi 100%.