Învățământ în pandemie: Universitatea ”Valahia” Târgoviște a început anul în sistem fizic

39

Start într-un nou an universitar la Universitatea „Valahia” din Târgoviște!

În contextul pandemiei de COVID-19, instituția de învățământ superior a ales ca debutul să se facă în sistem fizic, pe parcurs, în funcție de evoluția epidemiologică și de măsurile luate de autoritățile centrale, urmând să se reevalueze situația.

Astăzi, a fost organizată și o festivitate de deschidere a anului universitar 2021-2022, în aer liber, în condiții de distanțare socială, în campusul universitar, în prezența conducerii universității, a corpului didactic și a studenților.

Deschiderea anului universitar înseamnă și finalizarea procesului de admitere. Universitatea „Valahia” a reușit să atragă peste 1400 de candidați la studii universitare de licență, 527 candidați la studii universitare de masterat, 120 la conversie profesională, 38 la doctorat și 313 candidați la modulul psihopedagogic, nivelul I și II.

Totodată, așa cum am amintit mai sus, Universitatea „Valahia” din Târgoviște a decis să pregătească activitatea didactică aferentă tuturor programelor de studii în sistem fizic, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară.

Universitatea dispune de spații de învățământ și cazare generoase, ce permit asigurarea protecției și a distanțării fizice în pandemie.

Măsurile implementate pot suferi modificări în funcție de dispozițiile impuse de autorități și de evoluția situației epidemiologice.

Eventualele schimbări privind desfășurarea activităților didactice vor fi anunțate pe site-ul universității, după caz, în timp util.

De asemenea, Universitatea „Valahia” din Târgoviște recomandă întregii comunități academice vaccinarea anticoronavirus, pentru a reduce la minimum riscul de îmbolnăvire și transmitere a virusului.