Târgoviște: Încă 12 autobuze hibrid din fonduri europene; vor fi achiziționate și microbuze electrice speciale pentru transportul elevilor

65

Continuă modernizarea transportului public local târgoviștean!

Încă 12 autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, plătite din fonduri europene, au fost livrate municipiului. Acestea se adaugă celor 28 de autobuze, același model, deja existente în parcul târgoviștean de mijloace de transport în comun.

Primarul municipiului, Daniel Cristian Stan, are o veste liniștitoare pentru călători: ”În contextul pandemiei, de remarcat este și faptul că autobuzele sunt dotate și cu un filtru cu funcție antivirală pentru risc mic de infecție, de natură să prevină răspândirea COVID-19 în mijloacele de transport în comun”.

Autobuzele noi fac parte dintrun proiect mai amplu, în valoare de 163 de milioane de lei care, pe lângă achiziționarea de autobuze noi, prietenoase cu mediul, presupune și reabilitarea coridoarelor de transport în comun: strada Gării, pasajul de lângă PAVCOM, Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Regele Carol sau strada Locotenent Stancu Ion. De asemenea, stațiile de călători din municipiul Târgoviște vor fi modernizate, independente energetic.

”Lunile trecute au fost recepționate 28 de bucăți, iar în această dimineață încă 12. Proiectul mai prespune și implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant. Totodată, se lucrează la construirea unui noi autobaze, în vecinătatea Complexului Turistic de Natație, dar și la stațiile de capăt”, a mai precizat primarul Cristian Stan.

Edilul are o veste bună și pentru elevi: ”Ca elemente pentru noul proiect, aș mai menționa că vor fi achiziționate microbuze electrice speciale pentru transportul elevilor în municipiul Târgoviște, toate acestea în cadrul unui nou proiect de modernizare a transportului public local târgoviștean de natură să ofere condiții excepționale călătorilor”, a mai spus edilul.