”Mișcări” la COS Târgoviște: Reprezentanții concernului Italian Beltrame Group analizează situația și verifică utilajele

519

Noi demersuri pentru COS Târgovişte anunță Sindicatul ”Valahia”, cel care încă se zbate pentru soarta unității, deși sute de salariați au fost trimiși în șomaj.

Reprezentanţii Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa, cu sediul în Italia, au venit la Târgovişte pentru a verifica starea utilajelor din COS, ”cu intenția de a face o ofertă de preț în vederea  preluării combinatului”, după cum anunță liderul sindical Nicolae Dragodănescu, singurul care mai oferă informații legate de unitatea metalurgică. (Deși reprezentanții firmei Beltrame Group au avut o întâlnire la Prefectura Dâmbovița unde au discutat despre această intenție de preluare, însă nu a fost oferită nicio informație de la acea întrevedere din 23 septembrie, întrevedere făcută publică, la acel moment, de deputatul USR Daniel Blaga).

”Mulțumesc colegilor care au venit să dea o mână de ajutor și au pornit utilajele…Toate utilajele principale sunt la locul lor și în stare de funcționare. Salariaților care au asigurat pornirea /verificarea utilajelor li s-a încheiat CIM pentru o durata de 8 zile”, a mai detaliat președintele Sindicatului ”Valahia” Târgoviște.

Pe de altă parte, domnia sa a reamintit că următorul termen dat de Tribunalul Dâmbovița în procedura falimentului este pe 19 octombrie: ”Așteptăm și sperăm să avem și vești bune. La acest termen se vor verifica creanțele născute în timpul procedurii insolvenței…inclusiv salariile restante neîncasate de salariați pe perioada preavizului”, a mai transmis Nicolae Dragodănescu pe pagina de facebook a Sindicatului.

Aflat de ani în șir în insolvență, COS Târgoviște a ajuns în pragul falimentului (vă reamintim că pe 30 iunie 2021, într-un nou termen în dosarul insolvenței COS, Tribunalul Dâmbovița a dispus începerea procedurii falimentului, decizie suspendată provizoriu de Curtea de Apel Ploiești pe 20 iulie 2021), deși este singurul producător de oțel beton cu ciclu complet din România și a ajuns, în ultimii ani, lovit și el de un lanț al crizei economice – COVID, urmat de promisiuni politice liberale neonorate, la momentul concedierii salariaților.

”Statul român nu pare interesat să preia COS Târgovişte în contul creanței bugetare prin dare în plată și probabil așteaptă să recupereze datoria din prețul de vânzare / lichidare. Prețul oțelului a crescut foarte mult și în acest moment România importă inclusiv fier beton”, a mai transmis liderul sindical târgoviștean Nicolae Dragodănescu.