Târgoviște: 10 milioane lei, bani europeni, pentru un nou parc, dotat inclusiv cu loc de joacă interior

230
Clădirea va găzdui locul de joacă la interior, o noutate pentru un parc din Târgoviște

Primarul municipiului Târgoviște, în vizită pe șantierul care vizează construirea celui mai mare parc din oraș, dacă ne raportăm la ultimii 50 de ani!

În zona Complexului Turistic de Natație, se derulează investiția cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”.

Pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp este implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete. Totodată, în cadrul clădirii multifuncționale, va fi realizat și un loc de joacă interior, dotat echipamente de joacă de tip softplay, o noutate pentru un parc târgoviștean.

Totodată, potrivit edilului, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

”Vor fi construite o tiroliană, dar și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație”, a declarat primarul Cristian Stan.

Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene.