Start oficial al Sărbătorilor de iarnă, astăzi, 6 decembrie.

Moș Nicolae a fost foarte generos și cu adolescenții de la Complexul de Servicii Sociale Târgoviște „Floare de Colț”.

”Ajutoarele” Moșului, oameni de bine, cu suflet mare, au reușit să aducă multe cadouri pentru beneficiarii Complexului, cu și fără dizabilități!

S-a alăturat inițiativei cofetăria ”Happy Day” din Târgoviște, care a asigurat ”momentele” dulci pentru copii.

Printre oamenii de bine s-a aflat și familia Ojog, din Răscăieți, familie care îmbină pasiunea pentru cărți cu dragostea pentru copii.

Mai exact soții Ojog colectează toate cărțile ce nu mai au loc în bibliotecile de acasă, le recondiționează, iar apoi le licitează, sub egida „Donează o carte și câștigă un zâmbet!”.

Cu banii strânși îi ajută pe cei nevoiași în tot timpul anului, nu doar în preajma sărbătorilor.

***

Despre acțiunea de astăzi de la Complexul Social ”Floare de Colț”, soții Ojog au scris pe pagina de facebook „Donează o carte și câștigă un zâmbet!”: ”Astăzi o zi minunată, din activitatea noastră de familie și licitarea cărților am reusit să aducem zâmbete pe chipul copiilor din complexul Floare de Colț din Târgoviște. A fost o primire caldă, familiară, cu siguranță vom mai reveni la acest centru după ce vom vizita și alte centre din județul Dâmbovița”.

Cât despre ceea ce face familia Ojog, chiar ei ne spun despre demersul lor, chiar pe pagina de Facebook creată: ”Pe înțelesul tuturor noi preluăm cărți din toată țara, le salvăm de la a fi aruncate, din lipsă de spațiu, iar mai departe ne ocupăm de licitația cărtilor în scopuri caritabile, două dintre cele mai frumoase daruri: să ai capacitatea și să iți faci timp să salvezi o carte și să redai un zâmbet persoanelor încercate de greutați”.

Toți cei care au cărți în plus sau vor să le arunce din lipsă de spațiu, pot scrie familiei Ojog. Ei vor prelua orice tip de maculatură din toată țara, iar de aici drumul deja îl știți.

Oricine dorește să se alăture acestei activități de suflet poate dona cărțile de acasă. Mai multe amănunte puteți afla, accesând link-ul acesta: