Dâmbovița: Peste un miliard de lei pentru inel 2 de centură la Târgoviște și centura orașelor Pucioasa și Fieni

76

Din nou vești foarte bune pentru drumurile viitoare ale județului Dâmbovița!

Astăzi, ”La prima oră a dimineții, am semnat protocolul de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru implementarea Inelului 2 de centură a municipiului Târgoviște și a centurii ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni”, a transmis președintele CJD, pe contul de facebook.

Cele două proiecte însumează nu mai puțin de  304.980.107,02 euro (peste un miliard de lei, respectiv 1.509.651.529,79 lei).

”Așa cum le-am promis dâmbovițenilor, dezvoltarea infrastructurii rutiere este prioritară pentru mine și echipa Consiliului Județean.

Este încă un pas important pentru transformarea județului Dâmbovița din toate punctele de vedere: dezvoltare teritorială și creștere economică, noi oportunități pentru mediul privat, decongestionarea traficului rutier și siguranța în trafic”, a mai precizat Corneliu Ștefan.

Inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște: ”Lungimea totală a traseului este de 15,28 km. Vom avea 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime. Ca suprafață a drumului, inclusiv bretele, vorbim de 392.840 mp. Drumul de centură va avea 2.400 de metri de poduri și pasaje care, însumate, au suprafața de 60.000 mp. Inelul 2 de Centură al Municipiului Târgoviște va fi prevăzut cu 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogirație la intersecția cu DN 71, 9 pasaje rutiere și 3 poduri peste cursurile de apă pe care le întâlnește”, a explicat președintele CJD.

Ca sumă, la momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură este de 727.433.811,72 lei (inclusiv T.V.A.).

Inelul de centură a orașelor Pucioasa și Fieni: ”Acest drum are o lungime 15,13 km. Și aici am prevăzut 4 benzi, câte 2 pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lățime. Zona dintre cele două sensuri va fi delimitată cu parapete de tip semigreu de 3 m lățime.

Drumul de ocolire a celor două orașe are prevăzute 8 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Totalul general necesar pentru „Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni” este de 782.217.718,07 lei (inclusiv T.V.A.)”, a mai declarat Corneliu Ștefan.

”Mulțumesc întregii echipe de la Consiliul Judetean Dâmbovița, tuturor consilierilor județeni, colegilor parlamentari și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, cel care a înțeles cât de importante sunt aceste noi drumuri pentru județul nostru.

Protocolul va reglementa modul de colaborare interinstituţională în vederea realizării acestor viitoare artere rutiere extrem de importante pentru dezvoltarea județului nostru”, a încheiat șeful administrației județene.