La granițele României este război, iar de două zile și două nopți, vecini ucrainieni fug de groaza războiului și se refugiază în țara noastră!

Mame cu copii, femei, bătrâni, zeci de mii de oameni care trăiesc adevărate drame personale au fugit de urgia rusă și încearcă să se salveze!

Mii de români și zeci de firme au sărit imediat în ajutorul acestora, oamenii simpli cu tot ce au putut, firmele cu alimente și apă, obiecte de igienă sau cazare, de câteva nopți creându-se o fraternitate incredibilă la granițele de nord ale țării noastre, vecină cu Ucraina invadată de Rusia.

Târgoviștea nu putea sta deoparte, astfel că primăria împreună cu reprezentanții Crucii Roșii, filiala Dâmbovița, a decis să organizeze și la Târgoviște campania umanitară: „OAMENII ajută OAMENI”, pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina.

În acest sens a fost amplasat un cort în Piața Tricolorului, lângă Consiliul Județean, orar de funcționare 10.00-14.00, unde sunt acceptate donații:

✅alimente neperisabile, ambalate;

✅produse de igienă personală;

✅pături, lenjerii;

Pot fi donați și bani, accesând site-ul https://crucearosie.ro/.

Donațiile pot fi făcute și la sediul Crucii Roșii, filiala Dâmbovița, din Târgoviște, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 1.

”De două nopți mi se derulează prin fața ochilor imaginea neverosimilă a cozilor kilometrice de la granițele României. Mame disperate cu copii în brațe, care-și abandonează mașinile, epuizate după zeci de ore de așteptare în vamă, și pleacă pe jos. Vin în România fără să privească în spate. Căci „în spate” e oribil. E război, cel mai urât cuvânt din lume.

Am privit de multe ori dramele prin distanțarea oferită de ecranul televizorului. Acum, tragedia acestor oameni este aici, lângă noi. Și nu mai putem doar să privim. Nu pot decât să vă spun de pe-acum: Mulțumesc!”, a declarat primarul municipiului, Daniel Cristian Stan.