O nouă etapă majoră de modernizare a infrastructurii municipiului Târgoviște este pe cale să debuteze!

17 străzi cu o lungime de peste 12 km vor fi reabilitate și modernizate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Este vorba despre Bulevardele Independenței și Libertății, Calea Domnească, Străzile 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu. Aceste artere vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele.

”Cererea de finanțare a fost deja aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea cumulată a intervențiilor depășind 42.000.000 lei.

Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar în perioada imediat următoare va fi lansată licitația de execuție”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Acestor investiții li se adaugă proiectul de reabilitare a străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor si Luceafarului, pentru care licitația va fi lansată săptămâna viitoare, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea Căii București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom.